Skijanje na Kopaoniku

Provedite školske praznike na svježem zraku,  skijajte kristalno bijelom snijegu, okruženi prekrasnom borovom šumom nacionalnog parka Kopaonik

05.01.-08.01.2023.

26.01.-29.01.2023.

Skijajte s nama

Kopaonik, Sunčana Planina

Kopaonik je najveći planinski masiv Srbije s vrhom na 2017m i jedno od najljepših skijaških centara u ovom dijelu Europe. Pruža jedinstveni doživljaj skijanja u nacionalom parku na oko 62 kilometara uređenih ski staza i ski puteva .

Sa skoro 200 sunčanih dana godišnje Kopanik jos zovu i “Sunčana Planina”.

 

O skijalištu

Sezona skijanja na Kopaoniku uglavnom traje od početka prosinca do kraja travnja, a većina staza opremljena je instalacijama za proizvodnju umjetnog snijega. Sistem žičara sastoji se od 25 pojedinačnih žičara i dvije pokretne trake u ukupnoj dižini od 22 kilometra i može prevesti više od 30 tisuća skijaša za sat vremena.  

Najduža ski staza na Kopaoniku je Krčmar sa 1902 metra, dok ukupna dužina svih staza iznosi 62 kilometra. Više desetina staza uređene su za alpsko i nordijsko skijanje, pri čemu su one za nordijsko ukupne dužine od 20 kilometara. Skijašima su na raspolaganju i tri FIS staze za slalom i veleslalom. Staze Pančićev vrh, Karaman greben i Malo jezero opremljene su odgovarajućim osvjetljenjem i pružaju mogućnost noćnog skijanja, a tokom unaprijed određenog dana u nedjelji jedna od noćnih ski staza postaje i staza za sankanje što predstavlja posebno zanimljivo iskustvo i predstavlja zadovoljstvo za posjetitelje svih uzrasta.

Onima koji tek žele naučiti skijati, na raspolaganju je škola skijanja u kojoj mogu birati između grupnih i indidvidualnih treninga. Ski vrtić predstavlja posebno osiguran prostor gdje djeca, uz pomoć instruktora mogu kroz igru i zabavu na siguran način naučiti skijati.

Ponuda raličitih sadržaja za aktivan odmor na Kopaoniku

Za one koji žele malo predahnuti od skijanja ili unijeti raznovrsnost u svoj boravak na ovoj planini, pored skijanja, postoje i bob staza, panoramska vožnja žičarom, paraglajding i zip lajn, a na raspolaganju je i veliki broj uređenih staza za pješačenje i planinarenje. Avantura park zauzima površinu od 2000 metara kvadratnih i podjeljen je u zone prema uzrastima, a za najmlađe posjetioce tu je i posebno opremljeno diječje igralište.

www.infokop.net

Apart hotel KOPAONIK**

Hotel se nalazi u turističkom mjestu Brzeće, na 1100 m nadmorske visine. U blizini hotela nalazi se žičara (oko 500 m) koja povezuje Brzeće sa vrhovima Kopaonika i drugim ski stazama.

Hotel je apartmanskog tipa, svaka jedinica posjeduje kuhinju (kompletno opremljena), kupaonica, telefon, WI-FI, SAT-TV, room service.

Restoran, stakleni vrt, kafe bar, noćni klub, TV sala, sala za sastanke, prostorije za stolni tenis i bilijar, ski servis, ski room, WI-FI u cijelom objektu i jos mnoge druge pogodnosti, brinu se za vaš ugodan boravak….

https://kopapartmani.co.rs/

 

Ako vas sve ovo nije ponukalo da 5 dana provedete na skijanju, sigurni smo da će to učiniti galerija slika….